Achtergrond homepage
Logo Pinea Ontwerp
U kunt ons bereiken via:
06 29397253

Planten, struiken of bomen, wat is de beste tijd om te snoeien?

Wat is de beste tijd om te snoeien? Dit s een van de meest gestelde vragen. Natuurlijk hangt het antwoord op deze vraag grotendeels af van het type en de functie van de betreffende plant. Het verschilt per plant in welk seizoen deze op z’n mooist is. Kijk dus voordat u gaat snoeien goed naar de functie van de plant.

Reden voor snoeienbeste tijd om te snoeien

Daarnaast kan per plantensoort de reden voor snoeien verschillen. Het kan zijn om het model van de plant mooi te houden of wildgroei in de tuin te voorkomen. Sommige planten worden juist nog mooier en bomen kunnen meer opbrengen als ze gesnoeid worden.

Voorjaarsbloeiers

Wanneer u in de winter bloemknoppen aan de takken ziet, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk te maken met een plant die in het voorjaar bloeit. De periode na de bloei is het meest geschikt om te gaan snoeien. Het is elk jaar van belang om oude takken, het liefst laag bij de grond weg te knippen. Zo kan de plant goed blijven bloeien.

Zomer- of najaarsbloeiers

Heeft u een plant waar tijdens de winter uitgebloeide bloemen aan zitten, dan heeft u te maken met een (na)zomerbloeier. In het voorjaar maken deze planten juist nieuwe bloemknoppen. Het is dus goed om deze planten in net voor het voorjaar te snoeien.

Grote heesters

Spreken we over een grote heester dan is het belangrijk om niet te veel te snoeien. Alleen de takken die langs elkaar schuren of beschadigd zijn, kunt u weg knippen. In alle gevallen is het van belang om niet te snoeien als het nog kan vriezen. Daarnaast is het belangrijk om scherp gereedschap te gebruiken, takken schuin weg te snoeien en de takken net boven een oog weg te knippen.

Besteed uw tuinonderhoud uit!

Zoekt u een specialist in onderhoud van tuinen? Dan bent u bij Pinea Ontwerp op het juiste adres! Onze hovenier voorziet u graag van alle ins en outs over het snoeien van uw planten. Tevens kunnen wij dit geheel voor u uit handen nemen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of vragen! Bel 06 29397253 of mail naar info@pineaontwerp.nl

Could not authenticate you.