Achtergrond homepage
Logo Pinea Ontwerp
U kunt ons bereiken via:
06 29397253

Woont u in omgeving Limmen? En wilt u zeker weten dat uw tuin er in het voorjaar weer piekfijn bij staat? Dan bent u bij Pinea Ontwerp en Buitenleven aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat uw tuin de winter goed doorkomt en u in het voorjaar weer optimaal van uw bloemen en planten kunt genieten.

Winterbeurt tuin in Limmen

Een mooie tuin, vraagt om goed onderhoud. Ook in de winter, wanneer het lijkt alsof uw tuin ‘stil staat’. Om optimaal te kunnen genieten van uw tuin, is dit onderhoud namelijk ontzettend belangrijk om in goede conditie te blijven. Wij bij Pinea Ontwerp en Buitenleven vinden het ontzettend belangrijk dat uw tuin de winter doorkomt en nemen de verzorging graag voor onze rekening. Dit doen wij door de volgende werkzaamheden in uw tuin te verrichten: uw planten- en gazon bemesten, planten snoeien, bloembollen poten en bladeren opruimen. De werkzaamheden worden in onderstaande alinea’s nader toegelicht.

Planten- en gazon bemesten

In het ideale scenario wordt uw tuin driemaal per jaar bemest. In het voorjaar (rond maart/april), tijdens de zomer (in juli/ juli) en in het najaar (september/ oktober. Wanneer u er niet aan toe bent gekomen om uw tuin in het najaar te bemesten, kan dit ook in de wintermaanden. Hier wordt een speciale meststof voor gebruikt, die ervoor zorgt dat de planten een hogere weerstand tegen de lage temperaturen krijgen. Hierdoor is de kans groter dat u in het voorjaar van gezonde en sterke planten kunt genieten. Voor het bemesten van uw gazon gelden qua frequentie dezelfde ‘regels’ als voor het bemesten van uw planten.

Planten snoeien

De wintermaanden lenen zich goed voor het snoeien van bomen en planten. Dit zijn vooral bomen en planten die afsterven. Wanneer ze goed gesnoeid worden, zullen ze in het voorjaar weer terugkeren. Planten, zoals siergrassen, die ook in de winter erg mooi zijn zullen uiteraard niet gesnoeid worden. Het voorjaar leent hier zich een stuk beter voor. Hierdoor kunt u ook in de winter genieten van een goed verzorgde tuin.

Bladeren opruimen

Bladeren opruimen wordt vooral gedaan om de tuin een nette uitstraling te geven. Dit is echter niet noodzakelijk. Een verteerd blad is namelijk erg goed als nieuwe voeding voor uw tuin. Daarbij zijn er een hoop nuttige insecten die in de bladeren een goede schuilplek vinden. Wilt u uw tuin (deels) bladvrij maken? Dan bent u bij onze hovenier aan het juiste adres. In overleg worden bladeren opgeruimd. U kunt hierbij ook kiezen om de bladeren vooraan in de borders weg te halen en het blad achteraan te laten liggen. Zo ligt uw tuin er netjes bij, maar worden de blaadjes ook deels verteerd om als voeding voor de tuin te dienen.

Pinea Ontwerp en Buitenleven: dé hovenier in Limmen

Heeft u geen zin of tijd om uw tuin zelf te onderhouden? Dan bent u bij Pinea Ontwerp en Buitenleven aan het goede adres. Het onderhouden van een tuin kost ontzettend veel tijd, wij ontlasten u hier graag bij. U kunt bij ons niet alleen terecht voor een winterbeurt van uw tuin, maar ook voor het complete ontwerp en het aanleggen van een nieuwe tuin. Wij zorgen er graag voor dat uw tuin een oase van rust wordt. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op of bel voor direct contact naar 06-29397253.

Could not authenticate you.